Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

18.03.2017, 11:37

17 березня 2017 року було скоєно напад на Голову Вищої ради правосуддя 17 березня 2017 року було скоєно напад на Голову Вищої ради правосуддя

.За повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Вищої ради правосуддя, 17 березня 2017 року, пізно ввечері, більше 10 вдягнених у балаклави осіб здійснили напад на Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їх приватного помешкання.

Ігор Бенедисюк викликав поліцію. Водночас, з метою самозахисту, був вимушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї. На місце події прибула оперативна група поліції, частина нападників затримані. Голова Вищої ради правосуддя звернувся до Національної поліції України із відповідною заявою

Звертає на себе увагу те, що події відбулись у нічну пору та за участю радикально налаштованих осіб.

На цей час, за фактом нічної події, поліція розпочала два кримінальних провадження: за фактом хуліганських дій та погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча. Проводиться слідство, аби встановити всі обставини вчинення цих правопорушень та надати правову оцінку діям учасників. Рада суддів України сподівається, що правоохоронні органи з усією відповідальністю підійдуть до розслідування нападу на Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

Разом з тим, Рада суддів України повідомляє, що з приводу даної події буде скликане позачергове засідання Ради суддів України, яке відбудеться 20 березня 2017 року.

Прес-центр судової влади