Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

11.06.2018, 06:03

​Апеляційний суд Кіровоградської області відкрив двері для майбутніх правових лідерів ​Апеляційний суд Кіровоградської області відкрив двері для майбутніх правових лідерів

До Апеляційного суду Кіровоградської області з ознайомчою екскурсією 8 червня 2018 року завітали школярі 8-10 класів, учасники літнього табору "Школа правових лідерів – 2018", що працює на базі Навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІ ступенів №34 - економіко-правовий ліцей "Сучасник".

Серед різноманіття запропонованих тематичних літніх шкіл ці діти обрали саме правничу школу, оскільки найбільше цікавляться правознавством і міркують над обранням професії юриста.

Протягом першого тижня роботи літнього табору діти відвідали відкриті судові засідання у районному та апеляційному судах, провели зустріч з професійним адвокатом та експертами-спеціалістами.

У ході зустрічі школярі більше дізналися про організацію здійснення судочинства, отримали вичерпну інформацію про роботу апарату суду та суддів.

Членкиня Ради суддів України, суддя-спікер Людмила Дьомич спільно з суддею-спікером Іриною Олексієнко розповіли про структуру судової системи, найгучніші справи з власної судової практики, вимоги до кандидатів на посаду судді. Відповідали на різноманітні запитання учнів щодо безпеки професійної діяльності, прав та відповідальності неповнолітніх.

Заступник керівника апарату суду Андрій Одуд розповів про історію будівлі суду, яка є пам’яткою архітектури міста, про роботу апарату суду, реєстрацію та рух документів, що надходять до суду, ознайомив з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями, проведення судових засідань у режимі відео конференції, провів екскурсію приміщенням суду.

У коментарі місцевому телеканалу суддя Людмила Дьомич зазначила, що подібні заходи проводяться на базі апеляційного суду регулярно з метою надання допомоги у формуванні професійної орієнтації молоді регіону, підвищення правової культури, а також популяризації професії судді та підвищення рівня довіри до судової влади.

Людмила Дьомич висловила сподівання, що більшість учнів, спостерігаючи за ходом судового процесу у реальних судових засіданнях, спілкуючись із професійними суддями, адвокатами, прокурорами, експертами, визначаться з майбутньою професією, стануть юристами та в майбутньому стануть достойною зміною – гідними правовими лідерами.

Відеорепортаж про відвідування дітьми суду можна переглянути тут

За інформацією прес-служби суду

Прес-служба РСУ