Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

31.05.2019, 07:01

Члени постійно діючої робочої групи РСУ у Полтавській області зібрались на чергове засідання Члени постійно діючої робочої групи РСУ у Полтавській області зібрались на чергове засідання

У Полтавському апеляційному суді 30 травня 2019 року відбулось засідання постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Полтавській області за участю керівника робочої групи, члена Ради суддів України Олексія Котеньова, судді Полтавського окружного адміністративного суду Ігоря Шевякова та судді Полтавського апеляційного суду Оксани Корсун. Участь у засіданні також взяв Голова Полтавського апеляційного суду Сергій Гальонкін.

На засіданні обговорювали результати роботи за наслідками попереднього засідання робочої групи, що відбулось 26 березня 2019 року.

Голова Полтавського апеляційного суду Сергій Гальонкін розповів про освітньо - правову роботу в суді: "Одним із основних напрямків комунікаційної роботи Полтавського апеляційного суду звичайно є робота з молоддю. На екскурсію до суду приходять як школярі молодшої школи, так і студенти вищих навчальних закладів міста, до речі, слід відмітити, що це не лише майбутні юристи. Для кожної вікової групи розроблені відповідні програми заходів, а судді апеляційного суду активно долучаються до правоосвітньої діяльності суду та залюбки розповідають юним жителям нашого міста про свою роботу".

"Надзвичайно важливо налагодити роботу з молоддю, розповідати їм про роботу судової системи. Часто студенти та школярі чують про суди тільки зі ЗМІ, а там рідко об’єктивно демонструють будні суддів чи апарату суду. А через декілька років ці юнаки та дівчата, особливо ті, хто навчається в юридичних вишах, прийдуть до суду – працювати в апараті, захисниками або прокурорами. Вони – майбутнє юриспруденції і не можна допустити, щоб у цього майбутнього формувалось негативне ставлення до судової гілки влади внаслідок розтиражованих закидів ЗМІ та політиків в бік суду", - зазначив член Ради суддів України Олексій Котеньов.

Влітку членами робочої групи заплановано підписання Меморандуму про співпрацю з Полтавським юридичним інститутом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Також присутні обговорили проблеми підготовки судів регіону до впровадження Єдиної інформаційно-телекомунікаційної системи.

"Під час моніторингових візитів членів РСУ до судів по всій країні ми завжди цікавимось у керівництва суду, суддів та працівників апарату рівнем підготовленості суду до впровадження ЄСІТС. Це і матеріально-технічна складова, і, що важливо – рівень підготовленості працівників суду до новітніх технологій, їх завантаженість, оптимізація того ж процесу сканування матеріалів справ. Така інформація дає змогу спрогнозувати проблеми, що можуть виникнути на початковому етапі функціонування ЄСІТС та за змогою їх усунути. На засіданнях робочої групи ми узагальнюємо отриману інформацію, яку потім обов’язково враховуємо при наданні консультаційних висновків", - підсумував результати засідання Олексій Котеньов.

Прес-служба РСУ