Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

06.03.2018, 18:10

Делегати XV з'їзду суддів України обрали двох членів до складу ВРП Делегати XV з'їзду суддів України обрали двох членів до складу ВРП

Делегати XV чергового з'їзду суддів України обрали двох членів до складу Вищої ради правосуддя.

За квотою від суддів загальних суддів та суддів у відставці, а вона становить три особи, було обрано два члени. Ними стали Лариса Швецова - суддя апеляційного суду Харківської області, за неї віддали голоси 183 делегати, та Володимир Говоруха - суддя апеляційного суду Київської області - 158 голосів.

Новообрані члени ВРП склали присягу перед делегатами з'їзду.

Відтак, делегати проголосували за проведення повторного таємного голосування про обрання членів ВРП.

За квотою для суддів від загальних суддів та суддів у відставці до бюлетеню було внесено два кандидати: Тетяна Чумаченко - суддя Вищого адміністративного суду у України у відставці. У першому турі голосування за неї віддали голоси 95 делегатів та  Сергій Гирич - суддя Личаківського районного суду міста Львова, за якого проголосували 88 делегатів.

За квотою від адмінсудів до бюлетеню внесли кандидата Олександра Сасевича - суддю Львівського окружного адміністративного суду, за нього проголосували 111 делегатів, та Сергія Чумака - суддю Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду - 75 голосів.

Прес-служба РСУ