Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.03.2021, 18:05

Делегати XVІІІ чергового з'їзду суддів України не призначили суддю КСУ Делегати XVІІІ чергового з'їзду суддів України не призначили суддю КСУ

Делегати XVІІІ чергового з'їзду суддів України не призначили за результатами повторного таємного голосування суддю КСУ.  Жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

У першому турі голосування до бюлетня було внесено сім кандидатур:

1.Бабко Валерія Валеріївна – суддя Деснянського районного суду м Києва

2.Грищук Оксана Вікторівна – професор кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету ім. І. Франка

3.Гусак Микола Борисович – суддя Верховного Суду

4.Коровайко Олександр Іванович – голова Херсонського апеляційного суду

5.Прокопенко Олександр Борисович – суддя Верховного Суду

6.Цуркан Михайло Іванович – заступник начальника (директора) відділу «Тестологічний центр» НШСУ

7. Яцина Віктор Борисович – суддя Харківського апеляційного суду.

У підсумку голосування у першому турі найбільшу кількість голосів отримали Коровайко Олександр Іванович -102 та Прокопенко Олександр Борисович – 58, у другому турі за них віддали 134 і 109 відповідно.

Відтак, за процедурою Рада суддів України оголошуватиме новий конкурс на призначення судді КСУ за квотою з'їзду суддів України.

Нагадаємо, що на XVІІ позачерговому з’їзді суддів України, який відбувся 29-30 жовтня 2019 року, суддями КСУ від суддівської спільноти стали Петро Філюк та Галина Юровська. Третя кандидатура не набрала необхідної кількості голосів, через що було оголошено про новий конкурс на посаду судді Конституційного Суду України.

Пресслужба РСУ