Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

14.12.2017, 14:29

Діти з особливими освітніми потребами представили свої роботи у Верховному Суді (Кловський палац) Діти з особливими освітніми потребами представили свої роботи у Верховному Суді (Кловський палац)

14 грудня 2017 року відбувся завершальний етап Міжрегіонального конкурсу творчих робіт для дітей з особливими освітніми потребами «Правосуддя майбутнього – очима дітей».

Конкурс проводився у III етапи. Так, I етап – підготовка дітьми творчих робіт до виставки визначеної тематики, II етап проходив одразу у трьох судах України: Одеському апеляційному господарському суді, апеляційному суді міста Києва та Львівському апеляційному господарському суді.

Cьогодні, 14 грудня 2017 року, відібрані за результатами регіональних конкурсів роботи були виставлені у Кловському Палаці, де розміщується Верховний Суд.

На завершальному III етапі конкурсу в Києві за підтримки Верховного Суду, Вищої ради правосуддя та Ради суддів України, а також членів Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення маленьких художників чекали винагороди за їхню творчість.

Діти мали змогу зустрітися із суддею Верховного Суду, Головою Ради суддів України Валентиною Сімоненко, відвідати музей Верховного Суду та ознайомитися з історією правосуддя в нашій країні, а також прогулятися історичними коридорами Кловського Палацу.

Школи, у яких навчаються переможці конкурсу, отримали подяки від імені Голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, Голови Ради суддів України Валентини Сімоненко та Голови ВГО «Правозахисна спілка інвалідів» Олександра Вознюка, а кожна дитина – подарунки. Після завершення конкурсу на дітей чекала розважальна програма.

Проведення цього конкурсу започатковано ВГО «Правозахисна спілка інвалідів» спільно з Одеським апеляційним господарським судом два роки тому, а згодом цю ідею за ініціативи Ради суддів України підтримано у трьох регіонах країни.

Участь в урочистостях взяли Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова ВГО «Правозахисна спілка інвалідів» Олександр Вознюк, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко, голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Богацька, голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький, заступник Голови Ради суддів України Богдан Моніч та інші.

Під час завершального етапу конкурсу подарунки отримали його організатори, зокрема і Рада. Подяки та роботи вихованців Одеської спеціальної школи-інтернату для глухих дітей № 91, Одеської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 87 та інші будуть передані до музею Вищої ради правосуддя.

Прес-служба РСУ