Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

03.11.2017, 17:30

До уваги делегатів з'їзду суддів України! До уваги делегатів з'їзду суддів України!

3 листопада 2017 року, на засіданні, Рада суддів України ухвалила проект змін до Регламенту про призначення та звільнення суддів  Конституційного Суду України з посад за квотою з’їзду суддів України.

Рада суддів України приймає пропозиції, щодо змін до регламенту від делегатів ХІV позачергового з’їзду суддів України після перерви до 18 години 8 листопада 2017 року.
Пропозиції щодо змін надсилати на на e-mail: davidenko@court.gov.ua

Нагадуємо, рішенням Ради суддів України від 10.01.2017 № 1 скликано ХІV позачерговий з’їзд суддів України, визначено дату його проведення (14-15 березня 2017 року) та схвалено попередній перелік питань, які будуть виноситися на обговорення.

Рішенням Ради суддів України від 23.01.2017 № 14 (зі змінами, внесеними рішенням Ради суддів України від 10.02.2017 № 15) визначено кількість делегатів ХІV позачергового з’їзду суддів України.

15 березня 2017 року у роботі ХІV позачергового з’їзду суддів України оголошено перерву.

Рішенням Ради суддів України від 07.09.2017 № 48 визначено дату продовження ХІV позачергового з’їзду суддів України після перерви – 13 листопада 2017 року.

Таким чином, судді, делеговані спільними зборами суддів місцевих та апеляційних судів у кожній області, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі для участі у роботі ХІV позачергового з’їзду суддів України зберігають свої повноваження на всіх етапах його проведення. Заміна чи обрання нових делегатів (у тому числі на місця суддів, повноваження яких як делегатів припинено у зв’язку з обранням на адміністративні посади в судах упродовж перерви у проведенні засідання З`їзду) зазначеними нормативними документами не передбачено.

Відповідно до пункту 4.1 Регламенту з`їзду суддів України з’їзд є повноважним за умови присутності на ньому не менше двох третин загальної кількості обраних делегатів. З аналізу наданих судами відомостей вбачається, що на дату проведення наступного етапу З`їзду кількісний склад делегатів є достатнім для наявності кворуму. 
 

Прес-служба РСУ