Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

23.03.2017, 17:26

Доступність судів для людей з інвалідністю одне з пріоритетних завдань судової влади Доступність судів для людей з інвалідністю одне з пріоритетних завдань судової влади

На базі Апеляційного суду міста Києва вдруге, 23 березня, зібралася Робоча група із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті Києві.

На порядку денному зустрічі були обговореними такі питання: доступність та безбар’єрність Шевченківського районного суду м. Києва; приведення сайтів судових установ у відповідність до вимог Постанови Кабміну від 26.09.2013 №730; обговорення та затвердження «Стратегії – 2017».

Говорячи про доступність суду та судової процедури для осіб з інвалідністю, учасники наголосили на тому, що вона виявляється в архітектурній, транспортній та інформаційній складових. Отже, саме на цих пунктах варто зосередити всю увагу і сили Робочої групи.

Найперше, що заплановано, – це проконсультувати та допомогти Шевченківському районному суду стати взірцем та повністю відповідати трьом пунктам доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті Києві. У свою чергу заступник керівника апарату Шевченківського районного суду м. Києва Руслан Ширма доповів, що керівництво суду глибоко зацікавлене і вже розпланувало, що саме і яким чином планується вдосконалити.

Під час обговорення «Стратегії – 2017» учасники групи запропонували, аби сайти судових установ мали спеціальне програмне забезпечення для людей з вадами зору і слуху. 

Наступними етапами роботи Групи є організація локальних тренінгів для працівників суду, до обов’язків яких входить спілкування з відвідувачами, щодо надання допомоги в реалізації прав та законних інтересів осіб з інвалідністю в судових установах.
Наступне засідання, на якому затвердять «Стратегію – 2017», заплановано на квітень-місяць.

Прес-центр судової влади

За інформацією прес-служби КААС