Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

20.02.2019, 12:14

Ефективна діяльність органів суддівського самоврядування в Україні є одним із результатів судової реформи Ефективна діяльність органів суддівського самоврядування в Україні є одним із результатів судової реформи

Під час робочої поїздки до Чеської Республіки Голова Ради суддів України провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Чеській Республіці Євгеном Перебийносом.

В ході зустрічі очільник вищого органу суддівського самоврядування України поінформував пана Посла про результати реформ, які відбуваються у сфері судочинства в Україні. Зокрема, щодо стосовно Верховного Суду, конкурс до якого проходить і тепер, створення Вищого антикорупційного суду, Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності.

Окрім того, Голова Ради суддів України розповів пану Перебийносу про заходи, які вживає Рада у сфері контролю за організацією роботи судів, усунення конфлікту інтересів, запобігання корупції та захисту суддівської незалежності. Також він зазначив, що ефективна діяльність органів суддівського самоврядування в Україні є одним із результатів судової реформи.

У свою чергу, пан Посол висловив готовність у всебічному сприянні Раді суддів України у питаннях становлення і розвитку дружніх та партнерських стосунків між органами суддівського самоврядування України та Чехії, а також щодо інформування громадян України, котрі проживають у Чеській Республіці та інших осіб про діяльність судової влади нашої України.

У підсумку зустрічі Голова Ради суддів України Олег Ткачук висловив вдячність Надзвичайному і Повноважному Послу України у Чеській Республіці пану Євгену за сприяння і допомогу працівників посольства в організації та проведенні зустрічей з керівництвом і членами Суддівської унії Чеської Республіки. 

Прес-служба РСУ