Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

14.08.2019, 12:23

Голова Ради суддів України Богдан Моніч обурений зухвалою поведінкою судді Голова Ради суддів України Богдан Моніч обурений зухвалою поведінкою судді

Голова Ради суддів України Богдан Моніч обурений зухвалою поведінкою судді П'ятого апеляційного адміністративного суду Дмитра Запорожана під час спілкування з патрульними поліцейськими.

Обурення Голови Ради суддів України пов'язане з відео, яке оприлюднили у ЗМІ та соціальних мережах громадські активісти.

"Ми зараз не досліджуємо матеріали конкретної справи, яка перебуває на розгляді суду, однак обставини, за яких відбулося спілкування судді з поліцейськими, а це: неприхована зверхність, зарозумілість, їх приниження, як осіб, які знаходяться при виконанні службових обов'язків і як людей, свідчать про значні проблеми у морально-етичних цінностях цієї людини, яка має високий статус судді і наділена правом на виконання функцій держави" – прокоментував відеозапис Богдан Моніч.

Він також зазначив, що з метою подальшого реагування Ради суддів України на таку поведінку судді, він звернеться до правоохоронних органів з проханням надати повний відеозапис з місця події. Також він запропонує обговорити поведінку судді на зборах суддів П'ятого апеляційного адміністративного суду.

Прес-служба РСУ