Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

11.07.2019, 10:52

​Голова Ради суддів України Богдан Моніч привітав колег з відкриттям нового приміщення Сьомого ААС у Вінниці ​Голова Ради суддів України Богдан Моніч привітав колег з відкриттям нового приміщення Сьомого ААС у Вінниці

10 липня у Вінниці було урочисто відкрито відреставровану і реконструйовану будівлю пам'ятки архітектури місцевого значення, колишній готель "Савой", у якому відтепер працюватиме Сьомий апеляційний адміністративний суд.

В церемонії відкриття взяли участь не тільки судді та працівники суду, а й колеги з сусідніх областей, мешканці міста, представники місцевої влади та очільники органів суддівського врядування: Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Ради суддів України, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду Богдан Моніч, Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, голови судів, які представляли адміністративну та господарську юрисдикції та інші.

Вітаючи присутніх на урочистому заході, Голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що за час своєї роботи у Раді суддів України йому довелося брати участь у багатьох подібних заходах. З його слів, кожен переїзд до нового приміщення суду або завершення ремонту був можливим не лише за наявності належного фінансування, а й завдяки лідерським навичкам керівників установ, злагодженості дій у роботі суддівських колективів.

"Завдяки могутнім лідерським якостям голови Вінницького апеляційного адміністративного суду, а сьогодні голови Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталія Кузьмишина, судді нашого суду та працівники апарату відсьогодні працюватимуть в ідеальних умовах. Українське ж суспільство, завдяки консолідації зусиль збоку органів судової влади, державної влади та місцевого самоврядування зберегло для нащадків одну з історичних пам'яток Поділля – готель "Савой"", - сказав Богдан Моніч.

"Разом з тим, як Голові Ради суддів України, мені сумно і прикро, що таких судів в Україні небагато, особливо це стосується місцевих загальних судів, а тому ми, судді, працівники апаратів судів сподіваємось, що держава знайде можливості для належного матеріально-технічного та фінансового забезпечення усієї судової влади", - наголосив очільник суддівського самоврядування.

Також, звертаючись до присутніх Богдан Моніч підкреслив, що у Раді суддів України приймаються цілий ряд рішень, які стосуються всіх питань, що турбують судову спільноту: суддівська винагорода та кваліфікаційне оцінювання, виплата заробітної плати працівникам апаратів судів, впорядкування роботи помічників суддів, організація роботи судів в цілому і що саме ці рішення стали поштовхом для суттєвих та якісних змін у діяльності судової влади.

"Але, усі ці позитивні зміни будуть позбавлені сенсу, якщо ми всі не зможемо забезпечити найголовнішого – утвердження суддівської незалежності, яка є необхідною передумовою існування демократичного суспільства. Саме тому Рада суддів України продовжить свою роботу над усіма нагальними і проблемними питаннями, які існують у судовій владі, щоб не лише захистити незалежність суду, а і суттєво її зміцнити. Зрозуміло, що у цій діяльності нам буде складно без Вашої, шановні колеги, підтримки і розуміння. Тому тут, сьогодні, під час цієї урочистої і важливої події, бажаючи всім нам успішної роботи задля утвердження інтересів правосуддя, захисту прав та інтересів громадян, я хочу Вас попросити долучитися до цих процесів. Адже результатом цього стане забезпечення права людини на судовий захист", - підсумував Богдан Моніч.

Як Голова Ради він також зазначив, що більшість проблемних питань судова влада може вирішити самостійно, але є й такі, які не можливо вирішити без зацікавленості представників інших гілок влади. У цьому зв'язку, вважає Богдан Моніч, судова гілка влади має бути почутою і законодавчою і виконавчою владою.

"Запорукою цього має стати наша з Вами щоденна робота: під час прийому громадян, у залах судових засідань та безумовно при постановлені рішень. Найкоротший шлях до цієї мети – щоденне збільшення кількості справедливих та неупереджених судових рішень", - сказав Голова Ради суддів України.

Прес-служба РСУ