Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

13.06.2017, 15:52

Голова Ради суддів України провела робочу зустріч з представниками делегації з Литви Голова Ради суддів України провела робочу зустріч з представниками делегації з Литви

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, у рамках співпраці між Проектом Європейського Союзу "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні" та Радою суддів України, зустрілася з експертами Проекту для обговорення питань, які пов'язані із вдосконаленням комунікації в рамках судової реформи та оцінювання ефективності суддів.

Разом з Валентиною Сімоненко Раду суддів України представляли голова Комітету з питань комунікації (в тому числі зі ЗМІ) Олександр Сасевич та секретар Ради суддів України Оксана Марченко, а Проект - Рада Мольєне, Голова Національної судової адміністрації Литви, Живіле Навіцкайте-Бабкін, голова відділу комунікацій Національної судової адміністрації Литви та експерт Проекту Оксана Матіяш. 

Голова Ради суддів України детально інформувала експертів про кроки, які здійснюються Радою суддів України щодо налагодження комунікації між судовою владою та суспільством, а також щодо врегулювання питань конфлікту інтересів. Окрім цього, Валентина Сімоненко звернула увагу закордонних експертів на ще один напрямок, над яким активізувала роботу РСУ - це перевірка організації роботи судів.

Очільниця суддівського самоврядування вважає, що суди мають бути соціально відповідальними установами, тому важливо аби і працівники апарату докладали максимум зусиль для підвищення авторитету судової влади в цілому. Зі свого боку, представники Проекту відзначили значні позитивні зрушення у сфері комунікації та рекомендували не зупинятися на досягнутому. Зі слів голови відділу комунікацій Національної судової адміністрації Литви пані Живіле, якщо судова комунікація з суспільством в Україні буде і надалі так активно розвиватися, то необхідний результат буде досягнуто значно раніше ніж у Литві. Литва будувала судову комунікацію майже сім років.

Прес-центр судової влади