Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

15.08.2018, 13:47

Голова Ради суддів України: "Судова реформа не повинна бути одноразовою акцією" Голова Ради суддів України:

На початку березня цього року  Раду суддів очолив суддя Великої палати нового Верховного Суду Олег Ткачук. 16 років він працював військовим суддею.

З упевненістю стверджує, що військові суди в Україні вкрай необхідні. «Впродовж своєї діяльності у військовому суді я пам’ятаю один або два факти корупції. Була чітка і зрозуміла система роботи військового правосуддя. Думаю, її потрібно відновити для захисту миру і наведення порядку всередині військової сфери», - зауважує Ткачук.

У 2010-у він перейшов до Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Обиратися до складу Ради суддів, а тим паче очолити її, каже, не планував. І відчуває серйозну відповідальність на цій посаді.

LB.ua поспілкувався з Олегом Ткачуком про проблеми, котрі існують у судовій системі, конфлікти між суддями, їх відповідальність та наслідки судової реформи.

На думку Голови Ради суддів України, важливо забезпечити суддям належні умови, оскільки це впливає на незалежне та неупереджене відправлення правосуддя. Щоб суддя написав зважене, обґрунтоване рішення, він повинен проводити судове засідання, слухати справу у залі судових засідань, яка пристосована для цього, мати окремий кабінет, нарадчу кімнату у якій міг би зосередитися, подумати. Так само жителі місцевої громади мають право на те, щоб їх справу судді розглядали не похапцем, намагаючись швидше звільнити місце для розгляду справ колегами, а з дотриманням усіх процесуальних процедур. 

Про це та інші питання, які стосуються організації роботи судів та суддів, з Олегом Ткачуком спілкувалася кореспондент Інтернет-видання "Лівий берег" Вікторія Матола.

Повний текст інтерв'ю  читайте тут

За матеріалами видання  "Lb.ua"