Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

16.06.2017, 09:39

Голова Ради суддів України зустрілася з міжнародними експертами програми PRAVO Голова Ради суддів України зустрілася з міжнародними експертами програми PRAVO

Сьогодні, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко мала робочу зустріч з представниками нової міжнародної програми PRAVO, яка працюватиме в Україні у рамках Проекту "Підтримка реформ у сфері юстиції" і сприятиме ефективному впровадженню судової реформи. 

Найперше, Валентина Сімоненко подякувала міжнародним експертам за увагу до реформи судової влади, інформувала про етапи її реалізації та зміни до законодавства України, завдяки яким, власне, ця реформа і була запущена. Особливо детально очільниця суддівського самоврядування розповіла зарубіжним колегам про повноваження Ради суддів України, які дещо змінилися після  прийняття Закону України "Про вищу раду правосуддя",  але значення свого не втратили. 

Щодо головних напрямків діяльності Ради суддів України, то Валентина Сімоненко, на рівні із забезпеченням незалежності суддів, назвала - організацію роботи судів, забезпечення належного рівня доступу громадян до правосуддя, запровадження "електронного суду" та інші.

У відповідь керівник місії PRAVO Ервін Роозе висловив сподівання, що співпраця місії та Ради суддів України в питаннях пропозицій змін до законодавства щодо строків розгляду справ та виконання судових рішень, оцінювання показників діяльності суддів та якості роботи суду, поглиблення комунікації з суспільством матиме позитивний результат і сприятиме ефективній діяльності українських судів.

Прес-центр судової влади