Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

08.10.2019, 07:41

Голова РСУ Богдан Моніч вимагає швидкого розслідування зухвалого посягання на життя суддів Голова РСУ Богдан Моніч вимагає швидкого розслідування зухвалого посягання на життя суддів

Голова Ради суддів України Богдан Моніч вимагає від керівників правоохоронних органів швидкого розслідування зухвалого посягання на життя суддів Херсонської області, що мав місце 08 жовтня 2019 року.

В ніч на 08 жовтня 2019 року невстановлені особи шляхом вкидання пляшок із запальною сумішшю на подвір'я та у вікно, здійснили підпал помешкання подружжя суддів Чаплинського районного суду та Новокаховського міського суду Херсонської області. Лише за дивним збігом обставин пожежа була вчасно виявлена та локалізована. Зазначені події суддя Чаплинського районного суду Ірина Пилипенко пов'язує зі здійсненням своєї професійної діяльності, оскільки раніше на її адресу надходили погрози у зв'язку із розглядом нею ряду справ. Наразі відомості за даним фактом вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Коментуючи зазначену подію, голова РСУ зазначив, що судді, члени їхніх сімей та їхнє майно перебувають під особливим захистом держави. Правоохоронні органи зобов’язані вживати необхідних заходів для гарантування безпеки судді, членів його сім’ї та збереження майна. Вчинені, у зв’язку зі службовою діяльністю судді, посягання на його життя і здоров’я, знищення чи пошкодження його майна, погроза вбивством чи насильством, образа чи наклеп на нього, а також посягання на життя і здоров’я близьких родичів судді, мають тягнути невідворотну відповідальність, а тому розкриття цього зухвалого злочину має стати справою честі для правоохоронців.

Відповідне повідомлення про втручання в діяльність судді ще 19 серпня 2019 року було направлено на адреси Генеральної прокуратури України та Вищої ради правосуддя.

Пресслужба РСУ