Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

12.05.2016, 11:43

Громадська рада при раді суддів України складатиметься із 11 осіб Громадська рада при раді суддів України складатиметься із 11 осіб

Громадська рада при Раді суддів України складатиметься з 11 осіб. Таке рішення сьогодні прийняла Рада суддів України під час чергового засідання. Нагадаємо, що кількісний склад Громадської ради визначається Радою суддів України та не може перевищувати 20 осіб.

Власне, сьогодні було прийнято рішення з організаційних питань яким визначено, що Громадська рада створюватиметься на відкритому спеціальному засіданні, яке відкрилося сьогодні - 12 травня. В засіданні було оголошено перерву для  додаткового обговорення кандидатів до Громадської ради. Кількісний склад становитиме 11 осіб, котрих вибиратимуть з 24-х претендентів. Загалом, документи на членство у Громадській раді подали 36 осіб, оскільки членство у Громадській раді при Раді суддів України є індивідуальним.

Громадська рада при Раді суддів України є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, що утворюється для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, зокрема, в забезпеченні належних організаційних умов діяльності судів і суддів, утвердженні незалежності суду, забезпеченні заборони втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, а також підвищенні рівня довіри суспільства до судової влади, налагодженні ефективної взаємодії органів судової влади з громадськістю, у врахуванні громадської думки під час формування та реалізації державної судової політики.

Зі списком кандидатів у Громадську раду при Раді суддів України можна ознайомитися тут

Прес-центр судової влади