Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.12.2018, 10:31

​Хто ви, кандидати до складу Вищої ради правосуддя від суддівської спільноти ​Хто ви, кандидати до складу Вищої ради правосуддя від суддівської спільноти

Сьогодні, 10 грудня, в Українському кризовому медіа-центрі, що працює в Українському домі, відбувся інформаційний марафон кандидатів до складу членів Вищої ради правосуддя від суддівської спільноти, які обиратимуться на XVIпозачерговому з'їзді суддів України, що відбудеться 19-20 грудня 2018 року у Києві.

З журналістами, представниками громадськості та юридичної спільноти відверто спілкувалися судді та судді у відставці, які висунули свої кандидатури для обрання до складу Вищої ради правосуддя XVI позачерговим з’їздом суддів України.

Кандидати мали змогу публічно представити свою позицію щодо мотивів самовисунення до складу органів судової влади та відповісти на запитання журналістів, громадськості й інших учасників інформаційного марафону.

Сам марафон має на меті допомогти суддям визначитися з претендентами на посади членів ВРП, за яких вони голосуватимуть під час з'їзду суддів, а громадянському суспільству більше дізнатися про завдання і цілі над реалізацією яких працює Вища рада правосуддя.

Слід зазначити, що в інформаційному марафоні, з 23 кандидатів, документи яких надійшли до Вищої ради правосуддя, взяли участь тільки 13 претендентів.

Ознайомитись з документами кандидатів можна на сайті Ради суддів України за посиланням:

https://bit.ly/2QTepxf

Переглянути трансляцію інформаційного марафону можна тут.

Організатором заходу виступила Рада суддів України. Модераторами були члени Ради: Валерія Чорна, Андрій Жук, Людмила Дьомич, Оксана Савенко та юристка, незалежна експертка, кандидатка юридичних наук Анна Маляр.

Прес-служба РСУ