Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

19.09.2018, 08:23

Канадсько-український Проект підтримки судової реформи прозвітував по свою діяльність Канадсько-український Проект підтримки судової реформи прозвітував по свою діяльність

18 вересня 2018 року відбулося засідання Керівного комітету Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи, учасники якого підсумували результати піврічної роботи та обговорили плани майбутньої співпраці із судовими інституціями.

Як нагадав керівник Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи Любомир Маркевич, Проект спрямований на досягнення таких ключових цілей, як удосконалення застосування права та незалежності органів судової влади, посилення підзвітності органів судової влади, судового адміністрування та зміцнення комунікації між судами і громадськістю, охоплює співпрацею ключові судові інституції та чотири пілотні регіони.

Рада суддів України співпрацює з Проектом підтримки судової реформи з питань інституційного розвитку та зміцнення потенціалу Ради суддів України, а також з питань етики, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та захисту суддівської незалежності.

Спільно вже було проведено круглі столи у Львові та Одесі щодо обговорення питань зміцнення суддівської незалежності в аспекті законодавчих змін стосовно відповідальності суддів за вчинення дій в умовах процесуального конфлікту Крім того, надано експертну допомогу Раді суддів у питанні зміцнення управління, планування, операційної ефективності, розвитку комунікацій.

Очікується, що за підтримки Проекту Рада суддів продовжить проведення консультативних зустрічей щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в Івано-Франківську, Хмельницькому, Запоріжжі, зокрема законодавчого врегулювання цього питання та оновлення посібника з питань конфлікту інтересів для суддів.

Навчальний візит до Канади членів Ради суддів України буде спрямований на ознайомлення із кращими практиками суддівського врядування, зміцнення потенціалу Ради суддів України у сфері захисту інтересів суддів, суддівської незалежності, надання допомоги суддям у питаннях конфлікту інтересів, організації діяльності.

Раду суддів України під час засідання представляв член Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями Ради суддів України Євген Мезенцев. Участь у заході також взяли представники Міністерства закордонних справ Канади, Національного суддівського інституту Канади, Проекту підтримки судової реформи, Верховного Суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України, судів з пілотних регіонів – Одеської, Івано-Франківської, Запорізької, Хмельницької областей.

Під час зустрічі окрему увагу приділено необхідності посилення впровадження політики гендерної рівності.

Підсумовуючи результати роботи, учасники зустрічі поділилися враженнями від співпраці у межах Проекту та окреслили головні пріоритети майбутнього співробітництва, метою яких є створення належних умов для підвищення ефективної діяльності системи правосуддя та зміцнення довіри до судової влади України.

Прес-служба РСУ