Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

24.10.2017, 11:41

Кращий досвід першого в історії України добору кандидатів на посади суддів Верховного Суду обговорюють в Києві Кращий досвід першого в історії України  добору кандидатів на посади суддів Верховного Суду обговорюють в Києві

Два дні в Києві будуть обговорювати результати першого в історії України відкритого процесу добору кандидатів на посади суддів нового Верховного Суду під час конференції "Конкурс до нового Верховного Суду: кращий досвід, отримані уроки та перспектива".

Представники суддівської спільноти, європейські експерти та громадскість мають на меті обговорити процес добору кандидатів на посади суддів нового Верховного Суду як елементу судової реформи задля підвищення громадської довіри та переконаності в незалежності судової влади, законодавчі і нормативні прогалини у регулюванні процедур добору та кваліфікаційного оцінювання суддів. Зосередять увагу учасники і на питаннях забезпечення найвищого рівня доброчесності кандидатів та об’єктивності у процесі прийняття рішень, а також ефективності самого процесу добору та кваліфікаційного оцінювання суддів в контексті зміцнення підзвітності суддів.

Окремо планується обговорити і перший досвід участі громадських активістів по сприянню ВККСУ у встановленні відповідності кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності.

Конференція проводиться Програмою USAID «Нове правосуддя» у співпраці з Вищою радою правосуддя, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», українсько-канадським Проектом «Підтримка судової реформи в Україні» та за участі проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні»

Нагадаємо, у конкурсі брали участь діючі судді, адвокати, науковці, які мають досвід роботи у сфері права не менше 10 років. Оприлюднені результати конкурсу засвідчують, що у новому Верховному Суді може бути найвищий відсоток представників не суддівських професій порівняно з міжнародним досвідом. Так, 29 переможців конкурсу (24%) є адвокатами, науковцями, які раніше не працювали у судовій системі, а також правники, які працювали на різних посадах. 

Нагадуємо, що слідкувати за конференцією можна онлайн:
українською мовою - https://goo.gl/tib5sv

англійською мовою - https://youtu.be/dBOBDdmtXEQ

Прес-служба РСУ