Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

18.05.2017, 11:25

"Народжені у вишиванці" - доброчинна акція суддів апеляційного суду Вінницької області

Сьогодні судді апеляційного судуВінницької області взяли участь у всеукраїнській акції "Народжені у вишиванці". Заступник голови установи Олександр Панасюк та секретар судової палати у цивільних справах Тетяна Шемета подарували сорочечки Арінці Василевській із Некрасового та Ярославчику Саприкіну з Хижинців. Ці діти з’явилися на світ у Вінницькому районному пологовому будинку на особливе свято – День вишиванки.

Вибираючи сорочечки, судді зважали і на символіку кольорів. Тож купили ті, в яких переважає червона барва. «Це – символ любові, процвітання і радості», – сказала суддя Тетяна Шемета, яка, до речі, сама гарно вишиває.

За словами ж Олександра Панасюка, ця зворушлива патріотична акція стала в апеляційному суді доброю традицією. «Ми вже почали створювати фотогалерею зі світлин дівчаток і хлопчиків, «народжених» у «наших» вишиванках», – додав суддя, а Тетяна Шемета пообіцяла подарувати діткам авторські обереги наступного року. «Планувала зробити це сьогодні, але не встигла вишити», – зізналася вона.

До речі, 2016-ого вишиванки від колективу апеляційного суду отримали сьогоднішні іменинники – Матвійко Шведюк з Луки-Мелешківської та Ангелінка Бранюк із Зарванців.

За інформацією прес-служба Апеляційного суду Вінницької області

Прес-центр судової влади