Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

30.04.2018, 08:21

Навчальні судові засідання для студентів - успішний досвід реалізації комунікаційної діяльності суду Навчальні судові засідання для студентів - успішний досвід реалізації комунікаційної діяльності суду

В Сумському окружному адміністративному суді відбуваются навчальні судові засідання для студентів вищих навчальних закладів міста Суми. собливістю таких навчальних засідань є те, що вони проходять під головуванням діючих суддів у залах судових засідань у обставинах наближених до реальних. Таким чином, студенти, як майбутні юристи, мають змогу здобути практичний досвід майбутньої професії.

Професор права Університета прикладних наук з Німеччини Вальтер Майер відмітив позитивний досвід співпраці вищих навчальних закладів з державними установами, зокрема, органами судової влади. Також зазначив, що студенти юридичного напрямку підготовки в місті Суми знаходяться у дуже гарному положенні щодо можливості набуття практичного досвіду, а теорія права нічого не варта без практики. "Я дуже вдячен за можливість взяти участь у цьому заході. Я відчував себе студентом та дізнався дещо нове про судові процедури вашого суду. Мої колеги-викладачі пояснювали мені зміст судового процесу, а також було дуже багато пояснень від судді. Студенти зробили дуже гарну роботу, вони добре підготувалися та відчули себе в ролі позивача та правників. Я дуже вражений їхньою роботою, та вважаю, що значення досвіду такого роду полягає у тому, що студенти вивчають практичну роботу своєї професії. І це допоможе у їхній майбутнії кар’єрі, навіть зараз, коли вони повернуться до університету, вони будуть більш мотивованішими та знатимуть навіщо вони навчаються. Ще раз висловлюю свою вдячність та бажаю успіху у майбутньому."

Цього разу навчальний процес для студентів був проведений за правилами нового процесуального законодавства, який діє з 15 грудня 2017 року. Підвівши підсумки спільної роботи, судді відмітили високий рівень юридичних знань учасників даного заходу, розповіли про обставини, на які слід звертати увагу для прийняття рішення по справі, надали практичні поради щодо правильного оформлення документів в судовому процесі та відповіли на запитання.

Нагадаємо, Рада суддів України прийняла рішення, яким рекомендовала судам усіх юрисдикцій необхідно більш активно роз’яснювати роль суду як незалежного та неупередженого арбітра у спорі, та регулярно, не менше як один раз на тиждень, поширювати інформацію про роботу суду, про соціальні, просвітницькі заходи на веб-сторінці суду та місцевих ЗМІ (в т.ч. електронних),а також негайно інформувати Раду суддів України щодо кризових ситуацій. Для активізації роботи в регіонах Рада суддів України рішенням №5 затвердила список членів Ради суддів України, уповноважених Радою суддів України для роботи в областях. Так, представником РСУ в Рівненській області є суддя Тростянецького районного суду Сумської області Віктор Маслов.

За повідомленням прес-служби суду 

Прес-служба РСУ