Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

24.09.2018, 07:30

Новообрані судді Конституційного Суду України склали присягу Новообрані судді Конституційного Суду України склали присягу

Сьогодні, 24 вересня 2018 року, за участі Президента України Петра Порошенка, відбулося спеціальне пленарне засідання Конституційного Суду України, під час якого склали присягу два новообраних судді Конституційного суду Ірина Завгородня та Олег Первомайський. 

 "Ми всі прагнемо, щоб Конституція України діяла ефективно. Ухвалені парламентом Закони мають відповідати Основному закону. Рішення судів, які застосовують ці Закони, також мають захищати права і свободи громадян відповідно до Конституції і відповідно до Конвенції про захист прав і основоположних свобод. Кожному, хто звертається до суду, має бути забезпечено право на справедливість. Саме в цьому мета тих зусиль, реформ, які ми з вами спільно робимо. І завдання Конституційного Суду, разом із Верховним Судом, забезпечити належний захист прав та дотримання встановлених Конституцією гарантій для українських громадян. Це довгий, але вірний, хоча і непростий шлях", - наголосив Президент України Петро Порошенко.

На урочисту церемонію складання присяги також був запрошений Голова Ради суддів України Олег Ткачук, який від імені  членів Ради суддів України та від себе особисто привітав новообраних колег. "Це велика честь і велика відповідальність захищати інтереси держави та громадян у Конституційному Суді України. Тож нехай кожне ваше рішення буде пронизане цією відповідальністю з тим, аби кожний громадянин держави відчував і знав, що на сторожі його прав і свобод стоїть Конституція і Конституційний Суд, а це - Ви", - сказав Голова Ради суддів України Олег Ткачук.

Прес-служба РСУ