Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

04.12.2018, 13:51

Один день у шкурі голови суду - експеремент кореспондента ІА ZIK Один день у шкурі голови суду  - експеремент кореспондента  ІА ZIK

Судова система в Україні завжди була доволі закритою, а те, що відбувається у судах – невідомим і незрозумілим для пересічних громадян. Як показало одне з останніх опитувань, у результаті судової реформи довіра до судів зросла в кілька разів – але це все одно лише 20 % проти 70% недовіри.

За даними того ж опитування, лише 8% громадян України брали участь у судових засіданнях, решта населення не має досвіду судових проваджень. Звісно, до судів, як і до лікарень, краще не потрапляти, але в будь-якому разі добре знати, чого там можна чекати.

Зробити матеріал у такому форматі редакції ІА ZIK запропонувала прес-служба Західного апеляційного господарського суду, який був створений у рамках судової реформи на базі Львівського апеляційного господарського суду. У суді кажуть, що хочуть бути відкритою структурою і не мають чого приховувати. Голова цього суду Борис Плотніцький насправді очолює суд ще з 2012 року. 1 жовтня цього року відбулися збори вже новоутвореного Західного апеляційного господарського суду, на яких його знову обрали головою.

І тепер він вирішив показати громадськості, як виглядає повсякденна робота голови суду. А саме як проходить його типова середа – це той день, коли Плотніцький веде засідання як головуючий суддя (а по понеділках, вівторках і четвергах – він у складі колегії суддів). Цілий день з головою Львівського апеляційного господарського суду провела Тетяна Штифурко - журналіст Інформагенції ZIK. 

Повний текст читайте  тут

За матеріалами ІА ZIK

Прес-служба РСУ