Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

14.08.2018, 10:41

Олег Ткачук: "В Україні сьогодні, через відсутність суддівських кадрів, не здійснюється правосуддя у 22-х судах" Олег Ткачук:

"В Україні сьогодні, через відсутність суддівських кадрів, не здійснюється правосуддя у 22-х судах" – про це повідомив журналістам Голова Ради суддів України Олег Ткачук, відповідаючи на їхні запитання після позачергового засідання Ради суддів України, що відбулося 13 серпня 2018 року.

За даними, які є у розпорядженні Ради суддів, в Україні, із більше як 8 тисяч суддів зараз працює 5,2 тисячі. Це зумовлено тим, що більшість з них проходять кваліфікаційне оцінювання, а по завершенні – чекають на призначення, інші подають заяви про звільнення у відставку. Тобто, нестача суддівських кадрів у судах – очевидна", – зазначив Голова РСУ.

З його слів, у 2017 році суди розглянули 3,9 млн справ різної категорії, що свідчить про наявність великого навантаження на суддів. Попри це, на думку Ради суддів, держава має забезпечити усі умови для того щоб судова система працювала ефективно, якісно, з дотриманням розумних строків розгляду справ. "Робота українських суддів прискіпливо контролюється не тільки Європейським судом з прав людини, а й кожним громадянином і громадськістю. Й особисто я переконаний, що завдяки громадянському контролю за діяльністю держави, в тому числі, й судами, ми можемо досягнути того рівня демократії і правосуддя, якого прагне наше суспільство”- сказав Олег Ткачук.

Прес-служба РСУ