Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

20.10.2020, 08:47

Опубліковано оголошення про дату проведення XVIII з'їзду суддів України Опубліковано оголошення про дату проведення XVIII з'їзду суддів України

17 жовтня 2020 року у газеті "Голос України" та 20 жовтня 2020 року у газеті "Урядовий кур'єр" було опубліковано оголошення про дату проведення XVIII з'їзду суддів України.

Публікацію було здійснено відповідно до частини шостої статті 130 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", у якій зазначено, що оголошення про скликання з’їзду суддів України та питання, що виносяться на його розгляд, мають бути опубліковані в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" не пізніш як за тридцять днів до початку роботи з’їзду, а згідно з частиною 7 статті 130 у разі якщо з'їзд скликається для обрання членів Вищої ради правосуддя або ВККС України, оголошення має бути опубліковане не пізніше як за 45 днів до початку роботи з'їзду.

Відповідно до рішення РСУ від 08 жовтня 2020 року №59 порядок денний XVІІІ з'їзду суддів України доповнено питанням "Про обрання членів Вищої ради правосуддя".

Отже: ХVІІІ з’їзд суддів України, відповідно до рішень Ради суддів України від 31 січня 2020 р. №2 та від 08 жовтня 2020 р. № 59, відбудеться 8-10 грудня 2020 року  у приміщенні Конгрес-холу готелю "Президент Готель" за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12. 

На обговорення будуть запропоновані питання:

- про призначення судді Конституційного Суду України;

- про обрання членів Вищої ради правосуддя;

- про обрання Ради суддів України;

- звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів;

- інформація Голови Державної судової адміністрації України про її діяльність, зокрема організаційне, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності органів судової влади.

Пресслужба РСУ