Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

18.10.2017, 11:03

Працівники судів Полтавської області покращували рівень навичків спілкування із людьми з інвалідністю Працівники судів Полтавської області покращували рівень навичків спілкування із людьми з інвалідністю

За підтримки керівництва Апеляційного суду Полтавської області та ТУ ДСА України в Полтавській області для керівників апаратів місцевих судів області було проведено семінар-навчання на тему: "Покращення рівня навичків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю".

"Тема заняття є надзвичайно актуальною, адже сьогодні, в часи коли відбувається судова реформа, держава має забезпечити доступ до правосуддя усім членам суспільства без виключення, усім відвідувачам повинно бути зручно та комфортно в приміщенні наших судів", - зазначила у своєму зверненні керівник апарату Апеляційного суду Полтавської області Наталія Мокарєва.

Заступник начальника ТУ ДСА України в Полтавській області Віталій Федько звернув увагу присутніх, що територіальним управлінням протягом останніх двох років здійснено ряд заходів, для приведення приміщень судів області до вимог державних будівельних норм, щодо доступності маломобільних груп населення до приміщень судів. Зокрема, Віталій Олександрович відзначив, що 29 приміщень судів області, із 34, мають доступний головний вхід з вулиці, оснащений елементами інформації про суд, вхідні двері достатньої ширини, інформаційні стенди розташовані поруч із входом на видному місці. Вхід до 10 приміщень судів обладнано пандусами, в 12 приміщеннях судів області облаштовано спеціальні місця для ознайомлення з матеріалами справи громадянам з інвалідністю.

Цікаве та корисне заняття з працівниками судів та територіального управління ДСА України Полтавської області провела Оксана Скрипай - головний спеціаліст відділу адміністрування нерухомим майном управління з питань об’єктів державної власності Державної судової адміністрації України, яка є тренером спільного навчального курсу Національної школи суддів України, Проекту USAID "Справедливе правосуддя" та Регіонального громадського благодійного фонду "Право і демократія". Учасники навчання ознайомилися з комунікативно – психологічними особливостями взаємодії та етикою спілкування із людьми з інвалідністю.

Оскільки, дана тема є досить змістовною подібні навчання для працівників апаратів судів нашої області будуть проводитися й в подальшому.

За інформацією прес-служби суду

Прес-служба РСУ