Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

22.01.2020, 07:30

Привітання Голови Ради суддів України Богдана Моніча з Днем Соборності України Привітання Голови Ради суддів України Богдана Моніча  з Днем Соборності України

Шановні колеги! Дорогі українці!

22 січня 1919 року в Києві, на Софійській площі, відбулася знаменна подія –проголошення "Акту Злуки" земель Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину, соборну, величну й неділиму державу. Цей день увійшов в історію як День Соборності України!

Він засвідчив не тільки духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, а й те, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.

"Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська народна республіка", - записано в Універсалі Центральної Ради. Відтоді минуло більше 100 років, а кращі сини вмирають за Україну і сьогодні, відстоюючи ті цінності, які заповідали нам наші прадіди.

Я вірю, знаю, переконаний, що кожен з нас у своїй царині докладатиме найбільше зусиль для того, щоб зберегти і зміцнити Соборність нашої держави, захистити права її громадян, гарантувати мирне і світле майбутнє її дітям.

З Днем Соборності! Слава Україні!

                                        З повагою, Голова РСУ                                   Богдан Моніч