Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

25.02.2021, 07:04

​Рада суддів України оновила орієнтовні нормативи навантаження на суддів та ​інтерактивну карту судів​ України ​Рада суддів України оновила орієнтовні нормативи навантаження на суддів та ​інтерактивну карту судів​ України

Рада суддів України оновила інтерактивну карту судів України з розрахунками нормативів навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного року.

Дана карта розроблена з метою обліку статистичних даних та доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Для розрахунків на карті й у таблицях використано дані статистичної звітності за 2020 рік.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Ради суддів України в розділі: Документи, Нормативи навантаження.

Ознайомитися з орієнтовними нормативами навантаження можна за посиланнями: 

Окружні адміністративні суди за даними звітності 2020 року

Місцеві господарські суди за даними звітності 2020 року

Апеляційні загальні суди за даними звітності 2020 року

Апеляційні адміністративні суди за даними звітності 2020 року

Господарські апеляційні суди за даними звітності 2020 року

Окрім нормативної чисельності у звітності відображена інформація щодо кількості судових справ, що надійшли до суду, інформація про штатну та фактичну чисельність суддів.

Як визначається нормативна чисельність суддів у конкретному суді детально викладено в інформації РСУ від 29.01.21 "Голова РСУ ініціює висвітлення попередніх напрацювань щодо визначення нормативної чисельності суддів".

Попереднє опрацювання отриманої інформації показало, що суди працюють з нерівномірним навантаженням. 

Мета висвітлення таких напрацювань – широке їх обговорення суддівською спільнотою, громадськістю та зацікавленими особами з подальшим визначенням граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Рада суддів України звертає увагу користувачів, що для коректного відображення інформації на мапі слід користуватися нею з персонального комп'ютера. З мобільних пристроїв інформація може відображатись некоректно.

Пресслужба РСУ