Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

29.08.2019, 15:27

Рада суддів України просить ДСА України відкласти введення Інструкції з діловодства Рада суддів України просить ДСА України відкласти введення Інструкції з діловодства

Державною судовою адміністрацією України наказом від 20 серпня 2019 року № 814 затверджено Інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах України. Відповідно до наказу інструкція вводиться в дію через 10 днів з дня його видання, тобто 31 серпня 2019 року.

Положеннями інструкції визначено загальні правила ведення діловодства в усіх місцевих та апеляційних судах України, встановлено порядок автоматизованої (електронної) обробки, обліку та контролю документів, судових справ за допомогою автоматизованої системи документообігу суду і ведення діловодства в паперовій формі.

Одночасно із затвердженням інструкції до Ради суддів України почали надходити звернення від судів та суддів із зауваженнями. Нова інструкція кардинально змінює діловодство в господарських судах, окремі положення інструкції потребують додаткових роз'яснень, а її введення в 10-ти денний термін може значно вплинути на належний рівень здійснення діловодства.

Одночасно до Ради суддів України надходять звернення судів з пропозиціями та зауваженнями щодо вказаної Інструкції.

Рада суддів України здійснює контроль за організацією діяльності судів і не може не відреагувати на ситуацію, яка може скластися зв’язку з цим.

Відтак Голова Ради суддів звернувся з листом  до Державної судової адміністрації України, яким просить відтермінувати строк введення в дію Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України до 01 січня 2020 року.

Прес служба РСУ