Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

21.06.2019, 13:30

​Рада суддів України визначилася з датою і місцем проведення XVII позачергового з'їзду суддів України ​Рада суддів України визначилася з датою і місцем проведення XVII позачергового з'їзду суддів України

Сьогодні, 21 червня 2019 року, на засіданні Ради суддів України було вирішено питання щодо скликання XVII позачергового з'їзду суддів України.

Двадцять чотири члени РСУ одноголосно проголосували за проведення XVII позачергового з'їзду суддів України 24-25 жовтня 2019 року у місті Києві (місце проведення визначатиметься додатково), а також схвалили попередній перелік питань, що будуть виноситися на обговорення.

Зокрема, суддівська спільнота обиратиме трьох суддів Конституційного Суду України; двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та заслухає інформацію органів суддівського самоврядування і врядування про їх діяльність.

Цим же рішенням члени Ради оголосили про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України та початок прийняття заяв (з доданими до них документами) осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, з 24 червня 2019 року по 23 липня 2019 року включно.

Оголошення про початок конкурсу буде розміщено на офіційному сайті Ради суддів України.

Організаційна група з підготовки ХVІІ позачергового з’їзду суддів України у складі членів Ради суддів України:

Заступника Голови Ради суддів України – Бутенка Вадима Олексійовича;

члена Ради суддів України – Головенка Олега Дмитровича;

секретаря Ради суддів України – Журавської Олени Василівни;

члена Ради суддів України – Мальцева Дмитра Олександровича;

члена Ради суддів України – Марченко Оксани Володимирівни;

Голови Державної судової адміністрації України (за згодою) – Холоднюка Зеновія Васильовича;

начальника відділу організаційного забезпечення суддівського самоврядування Державної судової адміністрації України (за згодою) – Давиденка Володимира Григоровича;

начальника Прес-служби Ради суддів України (на правах сектору) (за згодою) – Пастухової Валентини Миколаївни, має приступити до планування організаційних заходів, що пов'язані з проведенням з'їзду.

З огляду на те, що члени Ради розглянули не всі питання, пов'язані з проведенням з'їзду, головуючий на засіданні заступник Голови РСУ Вадим Бутенко, запропонував продовжити їх розгляд на засіданні, що відбудеться п'ятого липня 2019 року о 10 годині у приміщенні Ради суддів України за адресою: м. Київ, Липська, 18/5.

Прес-служба РСУ