Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

17.03.2017, 12:22

Рейтинги кандидатів до Верховного Суду буде оприлюднено в середині травня - С.Козьяков Рейтинги кандидатів до Верховного Суду буде оприлюднено в середині травня - С.Козьяков

Рейтинги кандидатів до Верховного Суду Вища кваліфікаційна комісія суддів України оприлюднить у середині травня. Про це заявив Голова Комісії Сергій Козьяков під час ХIV позачергового З’їзду суддів України.

Сергій Козьяков нагадав, що наразі триває перевірка практичних робіт кандидатів, яку планують завершити наступного тижня. Він також звернув увагу, що Верховний Суд працюватиме за оновленими процесуальними кодексами. "Важливо, щоб у перехідних положеннях цих документів були передбачені механізми, які дозволять Верховному Суду працювати дійсно ефективно", – зауважив Голова Комісії.

Також Сергій Козьяков повідомив, що до кінця травня планується оголосити добір кандидатів на 700 вакантних посад суддів місцевих судів. Окрім того, у 2017 році Комісія продовжить кваліфікаційне оцінювання суддів. Воно відбуватиметься за трьома процедурами: на відповідність займаній посаді – суддів, призначених строком на 5 років та обраних безстроково; кваліфікаційне оцінювання суддів у зв’язку з притягненням їх до дисциплінарної відповідальності;

завершення процедур первинного та повторного кваліфікаційного оцінювання, розпочатих до набрання чинності Законом України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року.

За посиланням – дивіться відеокоментар Члена ВККС Анастасії Заріцької про перевірку практичних завдань кандидатів до Верховного Суду.

За інформацією прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади