Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

01.12.2017, 08:38

Розпочала роботу V міжнародна науково-практична конференція "Судове адміністрування як складова реформи правосуддя" Розпочала роботу V міжнародна науково-практична конференція

У Києві розпочала роботу V міжнародна науково-практична конференція "Судове адміністрування як складова реформування правосуддя" приурочена до 15 річниці створення Державної судової адміністрації України.


З вітальними словами до учасників конфереції звернулись Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедесюк, Голова ВККСУ Сергій Козьяков, Голова Національної школи суддів України Микола Онищук, Надзвичайні і Повноважні Посли Канади і Японії, країни яких підтримують процеси реформування судової влади в Україні, зокрема в частині судового адміністрування.

Голова Верховного Суду вітаючи учасників конференції наголосила, що в своїй роботі Верховний Суд буде використовувати найкращий досвід судового адміністрування, який вже існує в судах нижчих інстанцій України. "Ми переглянемо організацію своєї роботи, більше уваги будемо звертати на використання відеоконференцзв'язку і що головне, на комунікаційну політику судової влади" - сказала Валентина Данішевська.

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко звернула увагу присутніх на необхідність покращення організаційної роботи судів в цілому, а саме суди мають мати стандарти у всьому від вівіски на вході в суд до отримання людиною судового рішення. "Судовий менеджмент має пріоритетне значення для відновлення довіри громадян до суду. Покращення надання судових послуг наразі головне завдання для працівників апарату будь-якого суду." - підкреслила Валентина Сімоненко. Також Голова Ради суддів подякувала Голові та колективу Державної судової адміністрації України за кропітку та плідну працю в частині організаційного та фінансового забезпечення установ судової гілки влади.

Організаторами заходу виступили Державна судова адміністрація України та Національна школа суддів України за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, Проекту USIAD "Нове правосуддя" та Проекту Ради Європи "Підтримка впровадженню судової реформи".

Он-лайн трансляція конференція доступна за посиланням: https://goo.gl/75MtZJ

Прес-служба РСУ