Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

04.12.2016, 09:40

РСУ звертається до суддів, які готові попрацювати у відрядженні РСУ звертається до суддів, які готові попрацювати у відрядженні

Голова Ради суддів України звернулася з листом до керівників судової влади: Голови Вищої ради юстиції Ігоря Бенедисюка, Голови Вищої кваліфікаційної суддів України Сергія Козьякова та Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, в якому йдеться про необхідність відрядження суддів у суди, де немає, чи не вистачає суддів для здійснення правосуддя.

Валентина Сімоненко зазначає, що доступ громадян до правосуддя, спроможність судів здійснювати судочинство на засадах верховенства права - є однією з основних складових правової та демократичної держави, якою прагне стати Україна. З її слів, Рада суддів України, як вищий орган суддівського самоврядування, не може залишатися осторонь суспільно-політичної ситуації, яка, наразі, склалася у країні та пов'язана, зокрема, з відсутністю суддів, які мають повноваження щодо здійснення правосуддя.

Голова Ради суддів України звертає увагу очільників судової влади, що відповідно до статті 55 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв/язку з неможливістю здійснення правосуддя у відповідному суді, виявленням надмірного рівня судового навантаження у відповідному суді, припиненням роботи суду у зв'язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами, за рішенням Вищої ради правосуддя, ухваленим на підставі подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя може бути, за його згодою, відряджений до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

У зв'язку з цим, Голова Ради суддів України просить скоординувати та здійснити дії щодо відрядження суддів у суди для тимчасового здійснення повноважень з метою зменшення навантаження на суддів та дотримання строків розгляду справ. Зі свого боку, Рада суддів України, у межах своїх повноважень, готова долучитися до усіх необхідних процедур.

Прес-центр судової влади