Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

24.04.2017, 07:12

Сергій Козьяков: Співбесіди з кандидатами до Верховного Суду триватимуть з 21 квітня до кінця травня Сергій Козьяков: Співбесіди з кандидатами до Верховного Суду триватимуть з 21 квітня до кінця травня

Рейтинг кандидатів до Верховного Суду згідно з отриманими балами під час кваліфікаційного оцінювання буде сформовано після всіх співбесід, які розпочалися 21 квітня поточного року і триватимуть до кінця травня.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

«Ми починаємо сьогодні засідання і воно завершиться співбесідою з останнім кандидатом наприкінці травня. ВККСУ буде оголошувати кожний день перерву, сьогодні оголосимо перерву до понеділка і так далі», - зазначив Голова Комісії.

Він наголосив, що під час усіх співбесід працюватимуть чотири колегії відповідно до спеціалізації касаційних судів, до яких увійшли по чотири або три члена ВКСС. Враховуючи самовідводи деяких членів Комісії, для проведення співбесід з окремими кандидатами сформовано додаткові колегії з метою уникнення можливого конфлікту інтересів. Співбесіда з кожним кандидатом триває приблизно 60 хвилин і транслюється в онлайн-режимі на каналі ВККСУ в YouTube. Представники ЗМІ мають можливість слідкувати за цим процесом у спеціальному приміщенні Комісії.

Під час співбесіди кандидат заслуховує доповідь члена колегії і має можливість надати коментарі та відповісти на питання інших членів колегії. Крім того, за процедурою присутній на співбесіді у кожній колегії представник Громадської ради доброчесності оголошує, за наявності, висновок про невідповідність кандидата критеріям доброчесності та професійної етики або інформацію про нього. Член ГРД та кандидат можуть ставити один одному запитання, а останній своєю чергою - надавати свої пояснення, коментарі та інформацію стосовно висновків та матеріалів досьє.

Більше читайте тут

За інформацією прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади