Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

19.10.2018, 15:03

Справжній будинок правосуддя нарешті з'явився в Рівному Справжній будинок правосуддя нарешті з'явився в Рівному

Сьогодні очільники судових установ урочисто відкривали нове приміщення Рівненського апеляційного суду. 

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова Ради суддів України Олег Ткачук. Він привітав суддів і працівників апарату з такою довгоочікуваною подією та висловив надію, що створення належних умов для суддів, працівників апарату суду та учасників процесу підвищить якість роботи суду в цілому та позитивно вплине на формування довіри громадян до судової системи. 

Очільник органу суддівського самоврядування також підкреслив, що Рада суддів України докладатиме всіх зусиль для того, щоб кожен суд у кожному районному центрі України був забезпечений приміщенням, що відповідає вимогам здійснення судочинства. "Ця подія - є ще одним кроком у процесі забезпечення судових установ належними приміщеннями. Ви повинні працювати так, щоб вас поважали люди, а ви поважали людей. З Богом!" - додав Олег Ткачук. Слід зауважити, що сам будинок - один з найстаріших у Рівному. Його звели у 1929 році на пожертви благодійників і громади міста для розміщення у ньому повітової каси хворих."Для нас було дуже важливо зберегти зовнішній вигляд будівлі. Я сам — рівнянин і планую у місті надалі працювати, тому знаю, яке значення мають для нас ще збережені старовинні будівлі. Ми дуже довго чекали цього нового приміщення і дуже радіємо, що нарешті зможемо забезпечити належні умови роботи і для громадян, і для суддів, і для працівників нашого апарату." – прокоментував подію Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович.

Після урочистого перерізання жовто-блакитної стрічки Олег Полюхович запросив присутніх на екскурсію судом. Під час екскурсії всі мали можливість побачити 5 залів судових засідань, один з яких обладнано усіма необхідними технічними засобами для проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку. 

        

Гості оглянули хол, де розміщено інформаційні стенди суду, кабінет прийому громадян, кабінет відділу діловодства та обліку звернень громадян, канцелярію, кімнату для ознайомлення з матеріалами справи, зали судових засідань та робочі кабінети суддів і працівників апарату суду.

Одразу ж після екскурсії судом відбулася робоча нарада за участі посадовців, які брали участь у відкритті приміщення, щодо судової реформи та підсумків роботи судів області.

В урочистій церемонії відкриття брали участь: голова Ради суддів України Олег Ткачук, голова комітету з питань матеріально-побутового і фінансового забезпечення судів і суддів Ради суддів України Віктор Остапук, Голова ВРП Ігор Бенедисюк, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова Національною школи суддів України Микола Оніщук, заступник Голови Верховного Суду Богдан Львов, голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Борис Гулько, член ВККСУ Павло Луцюк, Голови апеляційних судів, представники Рівненської обласної державної адміністрації, начальник Територіального управління ДСА України в Рівненській області Віктор Вдовиченко, представник ЗМІ та громадськість.

Прес-служба РСУ