Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

22.08.2018, 12:34

Тільки спільні зусилля рухають країну до змін! Тільки спільні зусилля рухають країну до змін!

Рада суддів України пропонує Раді прокурорів України та Національній асоціації адвокатів України спільно обговорити важливі питання щодо ухвалення спільних етичних правил учасників судового процесу.

"Дотримання конституційного принципу рівності усіх учасників судового процесу перед судом і законом – важливий крок до становлення більш ефективної, підзвітної та прозорої судової гілки влади." – Голова Ради суддів України, Олег Ткачук.

Як вищий орган суддівського самоврядування, який забезпечує виконання рішень з’їзду суддів України, Рада суддів України має вживати заходів задля забезпечення нормальної діяльності судів і суддів, утвердження незалежності та авторитету суду. З розумінням того, що в Україні всі гілки влади мають працювати спільно задля утвердження верховенства права, Рада суддів України пропонує Раді прокурорів України, Національній асоціації адвокатів України, асоціаціям, спілкам та іншим представницьким органам адвокатської спільноти, Уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини провести 21 вересня 2018 року спільне засідання.

Метою проведення такого засідання є обговорення нагальних питань між органами, що здійснюють представництво інтересів держави в суді та особи в суді і ухвалюють рішенняз метою захисту прав і свобод та вироблення спільних етичних правил тих учасників, діяльність яких регламентується Розділом VIII ("Правосуддя") Конституції України.

Прес-служба РСУ