Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

14.08.2017, 13:29

У Миколаєві відкрито відреконструйоване приміщення апеляційного суду У Миколаєві відкрито відреконструйоване приміщення апеляційного суду

10 серпня 2017 року у Миколаєві відбулося урочисте відкриття реконструйованого приміщення апеляційного суду області.

У заходах, що були присвячені цій події, взяли участь голова Ради Суддів України Валентина Сімоненко, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, заступник голови Вищого спеціалізованого суду України Станіслав Кравченко, суддя Верховного Суду Василь Гуменюк, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко, прокурор Миколаївської області Тарас Дунас, начальник УСБУ України в Миколаївській області Олексій Лях, начальник ТУ ДСА в Миколаївській області Віктор Сікірінський, голова Миколаївського окружного адміністративного суду В’ячеслав Князєв, голова Миколаївського господарського суду Костянтин Василяка, голови апеляційних судів України, голови місцевих судів Миколаєва та області, а також очільники інших державних установ Миколаївської області. 

На урочистості також були запрошені судді у відставці та державні службовці на пенсії, які багато років сумлінної праці віддали служінню правосуддю і тепер радіють разом з колегами новим умовам праці.
Перерізати святкову стрічку мали честь голова апеляційного суду Миколаївської області Олександр Ржепецький, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк та екс-голова апеляційного суду Микола Коваль.

Нова реконструйована будівля суду повністю відповідає вимогам, які висувають до судів такого рівня вищі органи судової влади: приміщення суду пристосоване до пересування маломобільних груп населення, виконано вимоги Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо кількості і якості приміщень для суддів та працівників апарату,  залів судових засідань та необхідних матеріально-технічних засобів для забезпечення судового засідання, а що головне, створено належні умови для відвідувачів суду.

Після відкриття будівлі відбулася загальна нарада, на якій було підбито підсумки судочинства у судах області за перше півріччя 2017 року та окреслено завдання, над якими працюватимуть впродовж наступного періоду.

Виступаючи перед присутніми, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко наголосила на необхідності відкритості судових установ перед суспільством, а також зазначила про відповідальність як суддів, так і працівників суду у забезпеченні довіри до судової влади.

Голова Ради суддів України також подякувала голові апеляційного суду Миколаївської області Олександру Ржепецькому за титанічні зусилля, які він докладав, перебуваючи на посаді, аби область отримала сучасне приміщення суду і висловила сподівання, що його високий професійний фах та організаторські здібності слугуватимуть йому й у відставці. (8 серпня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення у зв’язку з поданням заяви про відставку голови апеляційного суду Миколаївської області Ржепецького Олександра).

У підсумку наради очільники судової влади нагородили почесними грамотами та відзнаками всіх працівників суду, хто своєю діяльністю долучився до цієї важливої події.

За інформацією прес-служби суду

Прес-центр судової влади