Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

16.07.2020, 11:20

У Раді суддів України триває робота над оновленням правил поведінки працівників апарату судів У Раді суддів України триває робота над оновленням правил поведінки працівників апарату судів

Керівник робочої групи Ради суддів України, голова Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів, суддя Верховного Суду Єгор Краснов зазначив, що цей документ, над якими зараз працюють у Раді, є базовими для працівників апарату суду.

"На сьогодні ми вже зібрали всі пропозиції і зробили порівняльну таблицю, тому під час засідання ми маємо узгодити всі напрацювання з тим, щоб отримати вже єдину версію", - сказав Єгор Краснов, відкриваючи засідання.
Під час засідання члени робочої групи обговорили надані Радою суддів України, Державною судовою адміністрацією України, Програмою "Нове правосуддя" та ГО "Інститут судового менеджменту" пропозиції та погодили оновлений текст.
Учасники засідання підтримали пропозицію керівника робочої групи і вирішили надіслати оновлений та узгоджений проєкт в апеляційні суди для того, щоб почути думку, так би мовити, "користувачів" і отримати зворотній зв’язок.

"Я дуже сподіваюсь, що вже у вересні ми зможемо, нарешті, затвердити нові правила поведінки працівників апарату судів, адже зараз діють правила, затверджені рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року. Відповідно, зі змінами, які відбулися у законодавстві, цілий ряд завдань, функцій і навіть статус працівників апарату суду зазнали змін, що позначилося загалом на організації роботи у судах. Тому нам вкрай необхідно встановити нові стандарти поведінки працівників суду задля підтримання авторитету та підвищення довіри суспільства до суду", - зазначив керівник робочої групи, голова Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів РСУ Єгор Краснов.

Наступне засідання робочої групи відбудеться орієнтовно в вересні 2020 року.

Пресслужба РСУ