Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

13.12.2018, 10:48

Урок справедливості в Новокаховському міському суді Урок справедливості в Новокаховському міському суді

У середу, 12 грудня, напередодні Дня працівника суду, в Новокаховському міському суді Херсонської області член Ради суддів України – суддя Марина Бойко провела Урок справедливості для учнів 4-В класу Новокаховської ЗОШ №2.

Біля входу маленьких гостей радо зустрічали головний консультант суду Світлана Добровольська та головний спеціаліст з питань персоналу Тетяна Полегенько. Діти вперше завітали до суду, тому з цікавістю оглядали приміщення, зали судових засідань, задавали запитання про роботу суддів та працівників апарату.

Переглянувши мультиплікаційну історію "Кінь проти Хом’яка", школярі спробували самостійно вирішити спір між головними героями стрічки. Діти розділились на дві команди, і кожна наводила судді-ведучому вагомі аргументи на підтримку своєї сторони.

"Було дуже незвично чути з дитячих вуст серйозні міркування про порядок набуття власності. Школярі виважено підійшли до розв’язання суперечки, намагалися віднайти справедливість та рівновагу при вирішенні справи", - наголосила суддя Марина Бойко по закінченні уроку.

Наприкінці юні гості засипали суддю запитаннями, з дитячою безпосередністю цікавлячись тим, як стати суддею, чому суддя носить мантію та нагрудний знак та як розглядаються судові справи. Фінальною крапкою зустрічі стало загальне фото на згадку.

Нагадуємо, що проведення Всеукраїнської акції "Урок справедливості" ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59).

Захід здійснюється в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя".

Прес-служба РСУ