Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

09.10.2018, 11:28

"Урок справедливості" відбувся в українських школах на День юриста

У день професійного свята – Дня юриста, члени Ради суддів України взяли участь у тематичних зустрічах зі школярами під назвою "Урок справедливості".

Всеукраїнську акцію "Урок справедливості" для школярів 1-4 класів було організовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, за підтримки Ради суддів України та сприяння Програми USAID "Нове правосуддя". Відповідно до рішення від 17 вересня 2018 року №59, Рада суддів України долучилася до заходу також активною участю своїх членів. 

"Повага до суду, до фундаментальних прав особи, законів, держави, людей, які живуть у ній, з нічого не з'являється. Її виховують змалечку, вчать з дитячого садочку і школи, її пропагують, застосовуючи зрозумілі і, якщо хочете, яскраві образи героїв, з яких діти готові брати приклад і наслідувати у життєвих ситуаціях. Я мрію, щоб професія судді й образ судді викликали повагу в кожної чесної людини", - сказав Голова Ради суддів України Олег Ткачук, обгрунтовуючи прийняття рішення РСУ про підтримку акції.

Свій "Урок справедливості" Олег Ткачук провів у спеціалізованому навчально-виховному комплексі "Деснянка", що в Деснянському районі столиці. "Я захоплений активністю школярів і їхнім рівнем знань, зрозуміло, що відповідно до віку, про суди й справедливість",- сказав Голова Ради після уроку. На його думку, такі уроки не повинні бути одноразовими, в рамках певних акцій. "Нам слід говорити про системний характер такої просвітницької роботи у навчальних закладах", - вважає Олег Ткачук.

А от до судді Тростянецького районного суду Сумської області Віктора Маслова учні четвертого класу загальноосвітньої школи № 5 на "Урок справедливості" прийшли на роботу - в суд. Наймолодший член Ради суддів України радо спілкувався з дітьми, провів їм екскурсію судом, детально розповів чим займаються в установі, надав їм змогу випробувати себе під час навчальної гри в ролі судді та вирішити спори на конкретному прикладі з мультфільму "Кінь проти Хом’яка", який було відзнято в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя".

Власне, перші уроки в рамках Всеукраїнської акції, відбулися в день професійного свята представників професії і відзначилися високою зацікавленістю школярів щодо діяльності та завдань судів у нашій державі. Триватимуть вони до кінця жовтня

Прес-служба РСУ