Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

12.09.2018, 11:23

​Відбулося чергове засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя ​Відбулося чергове засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя

Тетяна Гребенюк: "Ми змінюємося. Відносини судової гілки влади і ЗМІ ще 3-4 роки тому і сьогодні – це різні теми. Сьогодні створено інститут суддів-спікерів і ми вже бачимо позитивні результати. Вже впевнено, ми можемо говорити, що програми охоплення стали ефективним інструментом "підкорення юних сердець", адже молодь це наше майбутнє," - підбила своєрідні підсумки на засіданні робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя, членкиня Ради суддів України.

Робоча група Комунікаційного комітету системи правосуддя, до якої входять представники комунікаційних служб Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Верховного Суду, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України провела своє чергове засідання. Під час зустрічі робоча група  спланувала виготовлення навчального відео про переваги електронного суду, рекомендувала підтримати ініціативи ВРП та Національної школи суддів України з розробки навчального курсу "Новина як ефективний засіб судової комунікації" із залученням зовнішнього експерта. За сприяння канадсько- українського проекту підтримки судової реформи в Україні відбувається розвиток регіональних центрів судової комунікації у містах Одесі та Івано-Франківську, досвід яких вже можна поширювати на всі регіони країни.

"Не зважаючи на те, що подекуди обов’язки прес-секретаря в суді виконують помічники суддів, вони суміщають роботу: виконують обов’язки прес-секретаря та, наприклад, помічника судді, розвиток судової комунікації вже не зупинити. Рада суддів України і надалі планує брати активну участь і бути співорганізатором в усіх заходах, що спрямовані і проводяться з метою налагодження співпраці судової влади з громадянським суспільством." - підкреслила Тетяна Гребенюк.

На завершення засідання робочої групи учасники обмінялись інформацією про поточні плани і проекти у сфері комунікації.

Прес-служба РСУ