Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

10.03.2021, 19:15

Відбулося перше засідання новообраної Ради суддів України Відбулося перше засідання новообраної Ради суддів України

Після оголошення результатів повторного таємного голосування за членів Ради суддів України відбулося перше засідання новообраної Ради суддів України. 

10 березня 2021 року делегати з'їзду обрали 29 членів Ради суддів України. Ще три члени РСУ попередньо обиратимуться 11 березня 2021 року позаяк незаповненими залишилися посади членів Ради за квотою місцевих загальних судів. Процедура обрання передбачає нове висунення кандидатів з числа тих, хто не був висунутий з'їздом і голосування за нього не проводилося.

Разом з тим у Раді представлені 29 членів, яких обрали делегати з'їзду, що дозволяє провести перше засідання й обрати Голову Ради та секретаря.

На посаду Голови Ради суддів України було запропоновано Богдана Моніча – суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду, який вже обіймав посаду Голови у Раді попереднього скликання. На посаду секретаря Ради – Олену Журавську, суддю Деснянського районного суду міста Києва, яка теж обіймала посаду секретаря за попередньої каденції, на посаду заступника Голови РСУ члени Ради запропонували Оксану Марченко - суддю господарського суду міста Києва.

За результатами таємного голосування за Богдана Моніча віддали свої голоси 29 членів РСУ,  Олена Журавська та Оксана Марченко свої посади також отримали одноголосно.  

Відтак, Головою новообраної Ради суддів України став Богдан Моніч, заступником Голови - Оксана Марченко, секретарем - Олена Журавська.

Пресслужба РСУ