Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

03.01.2018, 15:58

Прес-служба органів суддівського самоврядування повідомляє Прес-служба органів суддівського самоврядування повідомляє

За наслідками дорожньо-транспортних пригод, що сталися впродовж останнього тижня за участі суддів і, які призвели до тяжких наслідків для життя і здоров'я громадян, прес-служба органів суддівського самоврядування вважає за необхідне повідомити.

Дорожньо-транспортна пригода, до вчинення якої може бути причетний суддя Васильківського міського районного суду Сергій Корнієнко, призвела до смерті людини. За фактом смертельної ДТП поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, ч. 2 застосовується, якщо ті самі діяння спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Процесуальне керівництво здійснюється прокуратура міста Києва.

ДТП, що сталося 2 січня 2018 року на Житомирській трасі і у скоєні якого підозрюється суддя Києво-Святошинського суду Дмитро Усатов, обтяжується ще й станом алкогольного сп'яніння останнього.

І, якщо перший випадок можна розцінювати як збіг трагічних обставин, то другий свідчить про наявність серйозної проблеми із зловживанням алкоголем суддею та управлінням автотранспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Такі дії несуть ознаки не тільки адміністративного та кримінального правопорушення, а й підривають авторитет судової влади та довіру суспільства до суддів, які чесно і з гідністю виконують свої обов'язки.

Зважаючи на такі випадки, на найближчому засіданні РСУ, Радою суддів України буде проведено ретельне вивчення ситуації з подальшим реагуванням відповідно до Законів України.

Засідання Ради суддів України відбудеться вже 12 січня 2018 року.

Прес-служба РСУ