Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.12.2017, 12:32

Апеляційний суд Черкаської області тимчасово припинив роботу Апеляційний суд Черкаської області тимчасово припинив роботу

8 грудня 2017 року на вимогу суддів судової палати у кримінальних справах було терміново проведено збори суддів апеляційного суду Черкаської області, на яких розглянуто питання щодо можливості здійснення апеляційним судом Черкаської області правосуддя в умовах блокування приміщення суду, що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 316. Рішення про припинення роботи суду було прийнято суддями одноголосно.

Ввечері 7 грудня 2017 року активісти ВО “Свобода”, “Національного корпусу” та представники громадськості міста Сміла заблокували приміщення Будинку правосуддя, в якому розміщені Придніпровський та Соснівський районні суди м.Черкас, Черкаський районний суд, ТУ ДСА України в Черкаській області та апеляційний суд Черкаської області. Приводом для блокування став розгляд справи, що відбувався у Придніпровському районному суді м.Черкас щодо вирішення питання про обрання запобіжного заходу стосовно одного із підозрюваних. Присутні в залі активісти висловили незадоволення ухваленим рішенням та тривалий час відмовлялися випускати із судової зали суддю та секретаря судового засідання, погрожували судді, виражаючи бажання та намір завдати шкоди його здоров'ю та майну.

Слід зазначити, що такі випадки втручання в роботу судів та здійснення суддями правосуддя мають системний характер, з приводу чого судді неодноразово зверталися до правоохоронних органів та органів державної влади. Данні звернення залишилися без належного реагування. Апеляційний суд Черкаської області констатує неможливість здійснення правосуддя в таких умовах, про що було наголошено на зборах суддів.

Про дані факти втручання у здійснення правосуддя та, як наслідок, унеможливлення роботи апеляційного суду Черкаської області повідомлено Генерального прокурора України, Вищу раду правосуддя, Раду суддів України, Державну судову адміністрацію України, Міністра внутрішніх справ України, ГУНП в Черкаській області.

Роботу апеляційного суду буде відновлено після розблокування території та приміщення Будинку правосуддя, створення належних умов для безпеки громадян та здійснення судочинства.

За інформацією прес-служби суду