Рада Суддів
України

uaUA enEN

10.05.2018, 08:07

Апеляційний суд Кіровоградської області відкрив двері для майбутніх юристів Апеляційний суд Кіровоградської області відкрив двері  для майбутніх юристів

До Апеляційного суду Кіровоградської області з ознайомчою екскурсією 8 травня 2018 року завітали студенти першого курсу відділення «Правознавство» Кропивницького коледжу механізації сільського господарства.

Даний захід проведено з метою інформування студентів про організацію здійснення судочинства, надання допомоги у формуванні професійної орієнтації та отримання вичерпної інформації про роботу апарату суду та судді.

Членкиня Ради суддів України, суддя-спікер Людмила Дьомич розповіла про структуру судової системи, найгучніші справи з судової практики, вимоги до кандидатів на посаду судді. Відповідала на різноманітні запитання студентів щодо специфіки роботи судді, навантаження та безпеки професійної діяльності.

Заступник керівника апарату суду Андрій Одуд розповів про історію будівлі суду, яка є пам’яткою архітектури міста, про роботу апарату суду, провів студентам екскурсію приміщенням суду.

Студенти відвідали зали судових засідань, кримінальну та цивільну канцелярії, де дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду, ознайомились з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями, проведенням судових засідань у режимі відеоконференції, спустилися до підвального приміщення суду, де оглянули камери тримання затриманих, підозрюваних і засуджених осіб.

За традицією, по закінченню екскурсії студенти заповнили анкети, де переважна більшість опитаних зазначили про наміри проходити виробничу практику в судових органах та, в перспективі, працювати в судовій системі. Завдяки анкетуванню з’ясувалося, що опитаним посада судді видається складною і відповідальною, та водночас престижною. Для ста відсотків опитаних інформація, отримана у ході екскурсії стала новою і корисною.

За інформацією прес-служби суду

Прес-служба РСУ