Рада Суддів
України

uaUA enEN

28.04.2018, 08:05

Апеляційний суд області відчинив двері для шестикласників Апеляційний суд області відчинив двері для шестикласників

"Що таке демократія", "З якого віку настає кримінальна відповідальність?", "А чому мантія чорна?", – учні 6-Г класу Хмельницького колегіуму ім. Володимира Козубняка наввипередки тягли догори руки, аби задати своє питання судді Миколі Матущаку та організаторкам заходу. Допитливі школярі сьогодні побували в Апеляційному суді Хмельницької області на "Дні відкритих дверей", що став вже доброю традицією суду.

"Діти були настільки активні, що просто "закидали" нас запитаннями", – діляться враженнями організаторки заходу. Серед іншого вони розповіли шестикласникам про права дітей, наголосивши, що не варто забувати й про свої обов’язки.

Після екскурсії судом юні відвідувачі мали можливість спробувати себе у ролі служителів Феміди: колегія суддів на чолі з Левом "судила" Марійку за незаконне проживання у помешканні Ведмедя. Насамкінець – відгуки у Щоденнику під загальним знаменником "Сподобалося. Дуже". Відеосюжет можна подивитись тут.

Нагадаємо, Рада суддів України прийняла рішення, яким рекомендовала судам усіх юрисдикцій необхідно більш активно роз’яснювати роль суду як незалежного та неупередженого арбітра у спорі, та регулярно, не менше як один раз на тиждень, поширювати інформацію про роботу суду, про соціальні, просвітницькі заходи на веб-сторінці суду та місцевих ЗМІ (в т.ч. електронних),а також негайно інформувати Раду суддів України щодо кризових ситуацій.

Прес-служба РСУ