Рада Суддів
України

uaUA enEN

01.06.2017, 11:48

Будь-які заяви щодо конкурсу до Верховного Суду до виставлення балів є спекуляціями і тиском на ВККС Будь-які заяви щодо конкурсу до Верховного Суду до виставлення балів є спекуляціями і тиском на ВККС

Саме на ВККС покладено державою проведення конкурсу у Верховний Суд. Я і кожен член Комісії несе відповідальність за його успіх. Ми будемо жорстко дотримуватися законодавства, чітко слідкувати за дотриманням регламенту і всіх процедур – адже від цього залежать результати роботи великої кількості людей протягом семи місяців.

Це був складний, напружений етап для всіх учасників конкурсу – як кандидатів, так і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради доброчесності. За ним на YouTube каналі спостерігали тисячі глядачів не лише з нашої країни. Ми отримали відгуки з різних куточків світу, адже для багатьох поважних юристів цей конкурс став case study – унікальним випадком, оскільки вперше у світовій історії до конкурсного відбору суддів з числа адвокатів, науковців та суддів всіх інстанцій було долучено представників деяких громадських організацій, наділених незвичними повноваженнями в процесі виконання функцій держави.

Часто співбесіди закінчувались о 23 годині, а робочий день тривав по 14-18 годин. Слова «втомились» - не було у нашому дискурсі: потрібно було аналізувати досьє кандидатів, їх мотиваційні листи, співставляти цифри у деклараціях, вивчати інформацію від ГРД, відповідати на питання ЗМІ та, зрештою, ухвалювати професійні «холодні»  рішення.
Повний текст інтерв'ю Голови ВККСУ, Сергія Козьякова читайте тут.