Рада Суддів
України

uaUA enEN

29.05.2017, 12:30

Член ВККС Станіслав Щотка: "Кишенькового Верховного Суду в Президента не буде" Член ВККС Станіслав Щотка:

Член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ" детально розповів про те, що показали психологічні профілі кандидатів, за якими критеріями ставитимуть бали, коли та як відбудуться пленарні засідання та яким чином під час них може бути подолано негативні висновки Громадської ради доброчесності. 

"ОСОБИСТО Я ХОЧУ, ЩОБ ВЕРХОВНИЙ СУД БУВ ТАКИМ, ЗА ЯКИЙ НЕ СОРОМНО"

Тетяна Бодня (кореспондент)- Але ж комісія не може дослідити усе, що не вказав конкурсант. Спираєтеся на інформацію НАБУ?

Станіслав Щотка: - Ми не є органом, який може здійснювати оперативну функцію. Кандидат приносить багато матеріалів. При оцінюванні комісією в нагоді стає також інформація, яку надала НАБУ.

Особисто я хочу, щоб Верховний Суд був таким, за який не соромно.

Майбутні судді Верховного Суду, - це ті професіонали, хто не втратив совість. Хотілось, щоб конкурс став для людини ефективним, серйозним стартом. Щоб не приходили до Верховного Суду відсиджуватися. І не сталося так, що добралася людина до його порогу і здулася, нібито кулька, з якої вийшло повітря. Коли кажуть про те, що потрібно відновити довіру до судової влади, я відповідаю – це задача. А для мене є й надзадача: щоб суд і судову систему поважали і шанували. А у перспективі, щоб люди любили свою судову систему.

Навіть такий конкурс за настроєм та емоціями має бути позитивною подією. 

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням

Тетяна Бодня, для "Цензор. НЕТ"Джерело: http://ua.censor.net.ua/r441741