Рада Суддів
України

uaUA enEN

27.11.2018, 09:53

До Господарського суду Дніпропетровської області завітали юні правники До Господарського суду Дніпропетровської області завітали юні правники

Підтримуючи традиції гостинності, Господарський суд Дніпропетровської області в котре відкрив двері для студентської молоді.

Цього разу, 22 листопада 2018 року, на день відкритих дверей до суду завітали студенти другого курсу, які навчаються за спеціальністю "Право" в Інституті гуманітарних і соціальних наук Національного технічного університету "Дніпровська політехніка".

Оглядова екскурсія судом розпочалася із "самого серця установи" - канцелярії суду. Саме такими теплими словами розпочала свою розповідь про діяльність відділу його керівник – Вероніка Колісник "Працівники канцелярії кожного дня опрацьовують безліч поданих до суду документів, які в подальшому передаються в роботу суддям та підрозділам суду", - наголосила керівник відділу канцелярії суду.

Представники суду розповіли майбутнім правникам про те, яким чином здійснюється робота Господарського суду Дніпропетровської області в напрямку аналізу підстав скасування рішень, прийнятих судом, про діяльність суду, про організаційне забезпечення роботи суду у сфері статистичного обліку та звітності. Крім цього, студенти оглянули бланк статистичної картки, яка заповнюється за результатами розгляду кожної господарської справи. Детально ознайомились студенти і з можливостями проведення судових засідань в режимі відеоконференції. а технічній стороні відеоконференцзв’язку, наглядно побачили роботу приладів і засобів, за допомогою яких забезпечується процес проведення відеоконференції.

Член Ради суддів України, суддя Господарського суду Дніпропетровської області Іван Колісник також із задоволенням поспілкувався із відвідувачами. Він поцікавився у гостей про їх враження від екскурсії на що отримав відповідь про те, що молодь перший раз у стінах суду, тому вони тільки починають формувати своє враження про діяльність судових органів. Говорили з Іваном Колісником і про дисципліни, які зараз вивчають у юридичних навчальних закладах, функції судової влади та завдання, які постають перед судом і суддями, переваги "електронного суду", який наразі запроваджується в національному судочинстві, та досвід його використання в іноземних країнах, європейські стандарти здійснення судочинства, відкритість суду та його комунікація з громадськістю і засобами масової інформації.

Обмірковували також над такими поняттями як верховенство права, законність та справедливість. "В основу закону і повинна бути покладена справедливість," - зазначив член Ради суддів України та запросив майбутніх спеціалістів до проходження виробничої практики в суді.

Проведена зустріч залишила у всіх її учасників безліч приємних вражень і позитивних емоцій, а на згадку майбутнім правникам були вручені пам’ятки стосовно деяких питань діяльності суду. 

За повідомленням прес-служби суду
Прес-служба РСУ