Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.08.2016, 08:35

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко: "Ми не можемо застосувати заборону на професію" Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко:

Валентино Миколаївно, відповідно до нової редакції закону «Про судоустрій і статус суддів» має бути створений новий ВС. Незабаром до установи оголосять конкурс, проведення якого забезпечуватиме ВККС. Можна припустити, що деякі члени комісії виявлять бажання стати суддями нової установи. Чи виникатиме в такій ситуації конфлікт інтересів?

— Мені здається, що виникатиме. Питання до об’єктивності членів ВККС, які слухатимуть відповіді від претендентів на посади суддів ВС, будуть. Крім того, я так розумію, що, залишаючись членами ВККС, вони повинні брати участь у розробленні документів, затвердженні тестів, обговоренні інших питань, які стосуються конкурсу. Чи буде в такому випадку дотримана рівність конкурсантів? Безумовно, не можна заборонити будь-якому судді, котрий відповідає вимогам, передбаченим для зайняття такої посади, взяти участь у конкурсі до ВС. Але, дійсно, питання виникають. Сподіваюся, що судді, які займають посади у ВККС, гідно до цього поставляться. Знаю, що деякі з них уже подали заяви про відставку.

Повний текст інтерв'ю  читайте тут